Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK
0 Your Handlekurv

Vernevester

Provakt fører et godt utvalg av skudd-, stikk- og knivbeskyttende vester. Vestene har ulike egenskaper for å motstå ulike trusler som du kan bli utsatt for. Vestene kan også leveres for ulik bruk som med forskjellige trekk og bæremåter. Dette gjør at du kan bære vesten skjult under klærne, skjult over klærne, for bruk sammen med dress, integrert i refleksvest og så videre.

Historie:
Gjennom hele historien har mennesket forsøkt å beskytte seg med ulike materialer som skinn, tre og middelalderens metall- rustninger. Med introduksjonen av skytevåpen på slutten av 1400-tallet var rustningen ikke lenger effektiv. Japanerne brukte imidlertid tidlig tykke lag silke som ga en viss beskyttelse mot skytevåpen. Senere ble ulike nylonvarianter utviklet og viste seg effektive mot splinter og fragmenter, men ikke mot skytevåpen.

Først i 1965 kom det store gjennombruddet. Dupont- kjemikeren Stephanie Kwolek laget et materiale som hadde det opprinnelige mål å ta over for stålforsterkning i dekk. Materialet var fem ganger sterkere enn stål, og fikk navnet KEVLAR. Siden dette har utviklingen innen beskyttelsesvester vært formidabel, og mange liv har blitt reddet!

Om skuddsikre vester 
En ren skuddbeskyttende vest er utviklet for å stoppe prosjektiler ihht den beskyttelsesgraden den er klassifisert for. Den vil naturlig nok gi noe beskyttelse mot kniv og stikkvåpen, men den er IKKE utviklet eller sertifisert for dette. Det er derfor ikke sikkert at den vil stoppe en kniv. Stikk- og knivbeskyttende vester er utviklet for å gi beskyttelse mot henholdsvis stikkvåpen og/eller kniv.

Klikk her for mer informasjon om sertifisering av skuddbeskyttende vester

Om stikk/kniv beskyttende vester
En vest som er laget for å beskytte mot kniv og stikkvåpen har en annen oppbygning enn skuddsikre vester. Kniver og stikkvåpen kan enkelt kutte seg igjennom ulike ballistisk beskyttende materialer som kevlar m.fl. Laminerte ballistiske plater
som Dyneema, gir mer beskyttelse mot stikkvåpen eller kniver, men gir langt fra en garantert beskyttelse. Engarde har derfor lagt inn metallnetting i kombinasjon med Dyneema for å gi beskyttelse mot kniv og stikkvåpen i tillegg til kuler. Dette gjør at vestene fortsatt er myke og fleksible.
Platevestene som Stab-vestene fra PPSS gir en meget høy beskyttelsesgrad mot både kniv og stikkvåpen, samt sprøyter og ikke minst trauma (slag/spark) som er den største reelle trusselen for veldig mange brukere.

Underkategorier
Produktfilter
Farge
Pris

,-  –  ,-

  • 219,-
  • 6995,-
Produsent
Beskyttelsesnivå